dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Mrkev po indicku

Recept: Mrkev po indicku

6.12.2009

Ingredience: 200 g těstovin, sůl, 50 g mrkve, 20 g oleje, sůl, kurkuma, paprika, tymián, 50 ml polotučného mléka, 100 g eidamu, zelená petrželka

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, mrkev očistíme a nakrájíme podélně na tenčí nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme koření, mrkev, mírně podlijeme vodou a asi 5 minut dusíme. Přidáme mléko a scezené těstoviny. Promícháme na talíři, posypeme strouhaným eidamem a usekanou petrželkou.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 15 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2620,8 kJ
Autor(ka) receptu: Evžena

revidováno dne 6.12.2009