Recept: Omáčka z hlívy ustřičné, brambor, přírodní kuřecí plátek
10.5.2010
Omáčka z hlívy ustřičné, brambor, přírodní kuřecí plátek – ilustrační foto
foto: Markéta
Ingredience: 30 g cibule, 30 g olej olivový, 110 g hlíva úsřičná, 80 ml smetana sladká, 80 ml mléko, 30 g mouka hladká, 450 g brambory, 200 g kuřecí prsa, sůl, masox light bez glutamátu.Postup: Náročnější recept na dobrý oběd z hlívy ústřičné. Na poloviční množství oleje dáme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme omytou a na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou, přilijeme trochu vody, osolíme, přidáme masox light bez glutamátu a necháme dusit doměkka. V mléce a smetaně rozmícháme mouku a nalijeme k houbám, zamícháme a vaříme nejméně 20 min. Mezitím ostrouháme brambory a uvaříme je v osolené vodě. Kuřecí prsa omyjeme, mírně naklepeme, osolíme a dáme na pánev na olivový olej. Opečeme z obou stran a pak předěláme do pekáče a dáme do trouby na 180 °C a pečeme doměkka.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Markétarevidováno dne 10.5.2010