Recept: Pečené kuře, omáčka z kustovnice čínské, bramborový knedlík
20.5.2010
Pečené kuře, omáčka z kustovnice čínské, bramborový knedlík – ilustrační foto
foto: Radka
Ingredience: 1,20 kuře, 80 g kustovnice čínská sušená, 30 g máslo, 20 g mouka hladká, 300 g směs na bramborový knedlík, sůl, koření na kuřePostup: Kuře omyjeme, osolíme, okořeníme kořením na kuře, dáme na pekáč, přidáme kousky másla a dáme péct do trouby. Kustovnici čínskou vaříme ve vodě 10 minut, potom ji přidáme i s nálevem ke kuřeti a pečeme doměkka. Upečené kuře vyjmeme, rozporcujeme. Výpek z kuřete i s kustovnicí rozmixujeme, přidáme ve vodě rozmíchanou mouku a vaříme 20 minut. Mezitím si uděláme dle návodu knedlík ze suchého těsta.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 1,5 hod.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Radkarevidováno dne 20.5.2010