dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Pečený kapr s kyselou smetanou
6.12.2009
Ingredience: 500 g kapra, sůl, pepř, 50 g másla - vymazání, bobkový list, 20 ml šťávy z citrónu, 200 ml kyselé smetany, 500 g brambory, paprika sladká, koření na brambory, 25 g olejPostup: Kapra nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, vložíme na máslem vymazaný pekáček, přidáme bobkový list, zakapeme citrónovou šťávou a pečeme ve vyhřáté troubě. Ke konci pečení zalijeme kyselou smetanou a necháme dopéci. Hotového kapra vložíme na mísu, omáčku podáváme zvlášť. Podáváme s pečenými brambory: brambory oškrabeme, omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, dáme na plech, pokapeme olejem, posypeme kořením na brambory a sladkou paprikou, zamícháme a dáme do trouby péct.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evženarevidováno dne 6.12.2009