dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Pečený lilek

Recept: Pečený lilek

18.7.2010

Pečený lilek

Pečený lilek – ilustrační foto
foto: Hanka

Ingredience: 440 g lilek, 40 g česnek, 100 g parmazán, 20 g olej olivový, sůl

Postup: Lilek omyjeme, odstraníme stopku, rozkrojíme podélně na dvě půlky, uděláme do každé půlky zářezy, do kterých dáme česnek nakrájený na plátky, nasolíme a pokapeme olivovým olejem. Dáme do zapékací mísy, podlijeme vodou a pečeme 40 min při 180 C. Před koncem pečení posypeme strouhaným parmazánem a necháme ho rozpustit.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1748,0 kJ
Autor(ka) receptu: Hanka

revidováno dne 18.7.2010