Ingredience: 150 g hladké mouky, 20 ml vody, 10 g droždí, 10 ml oleje, sůl, olej - vymazání,200 g rajčat, 100g mozzarelly, bazalka, 50 ml oleje
Postup: Droždí dáme do vlažné vody. Hladkou mouku smícháme s droždím, olejem, osolíme a hněteme, dokud nevznikne hladké těsto, které se začne odlepovat od stěn mísy. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Těsto krátce prohněteme a rozprostřeme na olejem vymazaný plech, tak že těsto vyplňuje celé dno a okraje jsou nepatrně zvednuté. Na těsto poklademe spařená, oloupaná, jemně pokrájená rajčata, poloviční množství na kostičky nakrájené mozzarelly, osolíme, přidáme bazalku, zakapeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 stupních Celsia, dokud nezačne těsto na okrajích růžovět. Krátce před dopečením posypeme strouhanou mozzarellou. Hotovou pizzu krájíme na porce.