dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Plátky šmakouna na broskvích
6.5.2010
Ingredience: 200 g šmakouna, 200 g broskví, 20 g másla, sůl, bazalka (nejlépe čerstvá)Postup: Šmakouna nakrájíme na plátky, opečeme nasucho, lehce podlijeme vodou, osolíme, přidáme bazalku, přiklopíme pokličkou a dusíme za občasného podlévání. Před dohotovením receptu přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené broskve, dáme do trouby a za občasného podlévání dle potřeby pečeme do měkka. Nakonec přidáme máslo. Poznámka: Šmakoun je náhrada masa, vyrobená z vaječné bílkoviny. Další náhrady "masa" maso robi, maso klaso, sójové maso, tofu.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 6.5.2010