Recept: Platýs s citronovým tymiánem
2.1.2011
Platýs s citronovým tymiánem – ilustrační foto
foto: kamter
Ingredience: 900 g platýz, 100 g černé olivy bez kostky, 40 g olivový olej, 40 ml bílé víno, citrónový tymián-vanička, 200 g rajčatová omáčka s olivami a bazalkou, citrónový pepř, 200 g černý chléb.Postup: Ryby umýt, na 1 rybu je nutná 1 velká pánev, smažit slabě na kvalitním olivovém oleji, obložit olivama, posypat tymiánem (z větviček stahnout lístky a posypat, jsou-li ještě zmrzlé, dát na rybu a stáhnout později), občas potřít vínem, při přípravě stačí rybu otočit 2-3x, je velmi rychle hotová, obě strany slabě posypat citrónovým pepřem, 5 minut před koncem smažení rybu jemně pokapat omáčkou.Počet porcí: 3Doba přímé přípravy: 20 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: kamterrevidováno dne 2.1.2011