dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Plněné lilky s rozmarýnem
17.11.2009
Ingredience: 400 g lilků, olej na vymazání, 200g rajčat, 20 ml citrónové šťávy, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, rozmarýn, 20 ml olivového olejePostup: Lilky omyjeme, překrojíme na poloviny a pečeme na vymazaném plechu v předehřáté troubě 20-25 minut. Pak je zchladíme a vydlabeme dužinu. Rajčata krátce ponoříme do vroucí vody a stáhneme slupku, dužinu nakrájíme na malé kousky. Dužinu z rajčat smícháme s dužinou z lilků, přidáme citrónovou šťávu, sůl, pepř, prolisovaný česnek, rozmarýn, důkladně promícháme a naplníme lilky. Krátce povaříme.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Jana J.revidováno dne 17.11.2009