Recept: Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem
22.3.2009
Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem – ilustrační foto
foto: Josef
Ingredience: Papriky: 400 g papriky (4 kusy), 150 g vepřové mleté maso, 150 g hovězí mleté maso, 80 g vařené rýže, 30 g cibule, 30 g česnek, 2 ks vejce, 20 g, 30 g slunečnicový olej, 20 g plnotučná hořčice, majoránka, pepř, sůl, koření do mletých mas. 50 g rohlík namoPostup: Mleté maso dobře prohněteme se všema přísadama, cibulku můžeme opražit na tuku. Poté omyté a vydlabané papriky plníme masovou hmotou. Do pekáčku nalijeme na dno vodu, dáme papriky a pečeme doměkka a až jsou papriky na povrchu světle hnědé. Připavíme omáčku: nahrubo nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme bobkový list, 2 nového koření, rajský protlak, zalijeme vodou a povaříme. Mezitím si rozmícháme v mléce mouku, vlejeme do omáčky, ochutíme cukrem, solí, skořicí. Nakonec vše přecedíme přes cedník a do omáčky vložíme upečené papriky a necháme prohřát. Plněné papriky podáváme s houskovým knedlíkem.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 1 hod.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Josefrevidováno dne 22.3.2009