dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Pražma na olivovém oleji, hranolky

Recept: Pražma na olivovém oleji, hranolky

20.11.2008

Pražma na olivovém oleji, hranolky

Pražma na olivovém oleji, hranolky – ilustrační foto
foto: redakce@dietologie.cz

Ingredience: 400 g mražená pražma, sůl, koření na ryby, 60 g olivový olej, 500 g brambory, 120 g slunečnicový olej.

Postup: Mraženou pražmu omyjeme, odstraníme hlavu, ocas a ploutve, omyjeme, osušíme, osolíme, ochutíme kořením na ryby. Takto připravenou rybu vkládáme na rozpálený olivový olej a opečeme z obou stran. Snížíme teplotu a necháme podusit doměkka. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na hranolky, omyjeme, osušíme a vkládáme na rozpálený tuk. Smažíme dozlatova. Podáváme s plátkem citronu.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 5150,5 kJ
Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.cz

revidováno dne 21.11.2008