Recept: Pražma na olivovém oleji, hranolky
20.11.2008
Pražma na olivovém oleji, hranolky – ilustrační foto
foto: redakce@dietologie.cz
Ingredience: 400 g mražená pražma, sůl, koření na ryby, 60 g olivový olej, 500 g brambory, 120 g slunečnicový olej.Postup: Mraženou pražmu omyjeme, odstraníme hlavu, ocas a ploutve, omyjeme, osušíme, osolíme, ochutíme kořením na ryby. Takto připravenou rybu vkládáme na rozpálený olivový olej a opečeme z obou stran. Snížíme teplotu a necháme podusit doměkka. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na hranolky, omyjeme, osušíme a vkládáme na rozpálený tuk. Smažíme dozlatova. Podáváme s plátkem citronu.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.czrevidováno dne 21.11.2008