Recept: Rizoto s krůtím masem
21.10.2009
Rizoto s krůtím masem – ilustrační foto
foto: Jarda
Ingredience: 400 g krůtí křídlo, 50 g mrkev, 50 g celer, 100 g hrášek sterilovaný, 40 g cibule, 30 g olej olivový, 400 g rýže, masox, libeček, nové koření, bobkový list, hřebíček, sůlPostup: Krůtí křídlo uvaříme doměkka. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme vařit do vody, do kterého jsme dali masox. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a jemně nasekaný libeček, přidáme propláchnutou rýži, zamícháme, přidáme bobkový list, hřebíček, nové koření, nalijeme vodu a dusíme. Mezitím nakrájíme uvařené krůtí maso. Do zapékací misky dáme uvařenou mrkev a celer, přidáme sterilovaný hrášek, nakrájené maso a dušenou rýži, vše důkladně promícháme a podle potřeby osolíme. Dáme zapéct do trouby na 150 C asi 20 minut.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Jarmilarevidováno dne 21.10.2009