Recept: Rybí filé s hlívou ústřičnou a sýrem
7.10.2012
Rybí filé s hlívou ústřičnou a sýrem – ilustrační foto
foto: Jarka
Ingredience: 400 g rybí filé (kostky), 200 g hlíva ústřičná, 80 g cibule, 30 g mouka hladká, 100 g olej slunečnicový, 50 g sýr eidam 30%, 30 g česnek, 20 g citrón, koření na ryby, sůl. Jako příloha 150 g vařených brambory.Postup: Rybí filé mírně osolíme, pokapeme citrónovou šťávou. V talíři smícháme hladkou mouku s kořením na ryby a rybí filé obalíme. Vložíme rybí filé na pánev s rozehřátým olejem, přidáme na plátky nakrájený česnek a po obou stranách opečeme. Menší kloboučky hlívy ústřičné omyjeme, necháme okapat. Na trošce oleje zpěníme cibuli, přidáme hlívu a dusíme až se voda odpaří. Hotové rybí filé poklademe upravenou hlívou ústřičnou a posypeme sýrem.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Jarkarevidováno dne 7.10.2012