dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Segedín

Recept: Segedín

30.12.2009

Ingredience: 1 kg vepřového plecka, 0.5 kg kysaného zelí, 1-2 pol. lžíce mleté sladké papriky, 50 g cibule, 30 g mouka hladká a přiměřená tekutina, koření: sůl, pepř, kmín, bobkový list přiměřeně, 50 g olej slunečnicový

Postup: Na cibulový základ s olejem dáme nakrájenou cibuli a podusíme. Do cibule dám bobkový list, kmín, po zesklovatění cibule přidám červenou sladkou papriku. Pracuji rychle, aby paprika nezhořkla, po zavanutí přidám maso na kostky nakrájené, promícháme a až po promíchání přidám sůl a pepř. Přiliju tekutinu, aby maso bylo mírně podlité a nechám přejít varem, poté přidám kysané zelí, které se předem vymačká a nakrájí na menší kousky. Pak se vše dohromady dusí, po změknutí masa, přidám hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě a tu nechám provařit asi 20 minut. Je to jednoduchý a velice chutný pokrm. Jako příloha mně chutná bramborový knedlík, synové už raději houskový.

Počet porcí: 5

Doba přímé přípravy: 1,5 hod.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2598,8 kJ
Autor(ka) receptu: Magda

revidováno dne 3.1.2010