Recept: Seitan v bešamelu
7.9.2010
Seitan v bešamelu – ilustrační foto
foto: Hana
Ingredience: 200 g Seitan (pšeničné maso, zakoupeno ve zdravé výživě), 30 g pórek, 60 g paprika zelená, 10 g česnek, 10 g olej olivový, 10 g mouka hladká, sůl, vegeta light bez glutamátu.Postup: Na pánev s olivovým olejem dáme pórek, propasírovaný česnek, přidáme omytou a nakrájenou papriku, podusíme. Podle potřeby můžeme přidat vodu. Přidáme na proužky nakrájený seitan. Ve vodě rozmícháme mouku, kterou přilijeme do pánve a mícháme tak dlouho až pokrm zhoustne. Ochutíme podravkou light a osolíme. Podle chuti můžeme ochutit i jiným kořením. Pokrm je vhodné podávat s rýží nebo bramboryPočet porcí: 3Doba přímé přípravy: 20 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Hanarevidováno dne 7.9.2010