Recept: Smažená bedla na oběd
28.9.2012
Smažená bedla na oběd – ilustrační foto
foto: Veronika
Ingredience: 200 g bedle, 50 g vejce, 10 g mouka hladká, 20 g strouhanka, špetka soli, 80 g chléb (1 krajíc)Postup: Hlavy bedel nasbíraných v lese opláchneme vodou, očistíme od nečistot. Rozbijeme vejce na hluboký talíř, vejce osolíme a rozšleháme vidličkou. Bedle obalujeme v trojobalu (postupně v mouce, vejci a strouhance). Fritujeme ve friťáku na slunečnicovém oleji. Smažené bedle vytáhneme z fritovacího hrnce a podáváme s krajícem chleba.Počet porcí: 1Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Veronikarevidováno dne 28.9.2012