Recept: Smažené žampiony a vařené brambory
20.10.2012
Smažené žampiony, vařené brambory – ilustrační foto
foto: Dominik
Ingredience: 250 g žampiony, 50 g vejce, 30 g mouka hladká, 100 g strouhanka, 20 g olej slunečnicový, 400 g brambory, 30 g máslo, petrželová nať, sůlPostup: Žampiony očistíme, omyjeme, zbavíme všech nečistot, nakrájíme na plátky a osolíme. Postupně jednotlivé plátky žampionů obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Obalené žampiony vkládáme do horkovzdušné fritézy (střední otáčející lopatku odděláme), pokapeme olejem a fritujeme cca 10 min. poté vrátíme střední otáčející se lopatku a fritujeme dalších 10 min. Mezitím očistíme a nakrájíme brambory, které uvaříme doměkka, po uvaření brambory můžeme promíchat s máslem a ozdobíme petrželovou natí.Počet porcí: 3Doba přímé přípravy: 25 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Dominikrevidováno dne 20.10.2012