Recept: Smažený kuřecí řízek, hranolky, fazolové lusky
20.11.2008
Smažený kuřecí řízek, hranolky, fazolové lusky – ilustrační foto
foto: redakce@dietologie.cz
Ingredience: 400 g kuřecí prsa, 100 g hladká mouka, 40 g vejce, 40g mléko, 150 g strouhanka, sůl, 240 g olej slunečnicový, 800 g brambory, 400 g mražené fazolové luskyPostup: Kuřecí prsa, nakrájíme na plátky, omyjeme, naklepeme a osolíme z obou stran. Jednotlivé plátky postupně obalujeme v mouce, ve vejci, které jsme zředili mlékem a nakonec ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na hranolky, omyjeme, osušíme a vkládáme na rozpálený tuk. Smažíme dozlatova. Fazolové lusky omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, uvařené podáváme k hlavnímu chodu jako zeleninovou přílohu.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.czrevidováno dne 21.11.2008