dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Hlavní jídla jídelníčekHlavní jídla jídelníček1x Key1
Smažený kuřecí řízek, hranolky, fazolové luskySmažený kuřecí řízek, hranolky, fazolové luskyAccessibility
Hlavní jídla jídelníček
Kuřecí maso s hráškem
Zapékaný celer
Vařený květák se sýrem
Králík v zelenině
Hrachová kaše
Filety na olivovém oleji s brambory
Jarní salát s vejci, chleba
Pečené králičí stehno, bramborová kaše
Rizoto s masem a zeleninou sypané sýrem
Kuřecí na kari, rýže
Jatra na cibulce, rýže
Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem
Smažený kuřecí řízek, hranolky, fazolové lusky
Pražma na olivovém oleji, hranolky
Hovězí roštěná přírodní, rýže
Lín po mlynářsku
Houbová omáčka s brambory a vejcem
Dietní kuře
Krevety a pstruh na rozmarýnu a víně
Pstruh na másle
Kuřecí pánev s gnocchi
Špenát s vejcem a bramborovými knedlíky
Vodová rýžová kaše
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Mořský vlk v rajčatové omáčce
Dušená filé treska s bramborem
Květákové placičky ze syrového květáku
Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem
Odvar z ovesných vloček
Zlatíčko kuřátko
Lečo s vejci
Jemná hrachová kaše
Rýžový kuba
Skopové závitky s mátou
Bramborové placičky
Drůbeží játra na bazalce s rajčaty
Kuřecí prsa na broskvích
Špagety se sojovým masem
Knedlíky s vajíčkem
Rizoto s krůtím masem
Houbový kuba
Plněné lilky s rozmarýnem
Zapečená rajčata plněná masem
Pečené rybí filé na zázvoru
Fazole po mexicku
Pečená dýně
Kuře s česnekem a jablky
Hovězí plátky na jalovci s brambory
Pečený kapr s kyselou smetanou
Kapr na kmíně
Mrkev po indicku
Zadělávaná růžičková kapusta
Kuře po čínsku
Segedín
Zapečená brokolice
Krůtí guláš
Marinované roštěnky na šalvěji
Čočka na kyselo s vejcem
Krevety s brokolicí a kari rýže
Fazolky na smetaně vejce vařené brambory
Guláš z hlívy ústřičné
Křupavé brambory pečené na plechu
Topinky po italsku
Pizza s rajčaty a mozzarellou
Omáčka z hlívy ustřičné, brambor, přírodní kuřecí plátek
Plátky šmakouna na broskvích
Pečené kuře, omáčka z kustovnice čínské, bramborový knedlík
Mořské rizoto
Zapečený šmakoun
Indické kuře, dušená cuketa s rajčaty, bulgur
Pečený lilek
Vepřová plec dušená, polská myslivecká omáčka, rýže dušená
Indické mungo fazole, chléb tmavý
Seitan v bešamelu
Hovězí maso dušené, zadělávaná řepa, brambory
Kuřecí čína, rýže dušená
Platýs s citronovým tymiánem
Těstoviny s brokolicí a nivou
Špagety po italsku
Zapečená brokolice s quinoa
Zapečené brambory s klobásou
Zeleninové rizoto s lososem
Dietní sekaná pečeně, brambory
Dietní kuře a pečené brambory
Slovenská rýže s krabími tyčinkami
Pečené filety z amura
Zapečené brambory s brokolicí
Smažený řízek, brambory s máslem, rajčatový salát
Tvarohové karbanátky
Bio dietní hovězí roštěná, rýže
Dietní grilovaný holandský pstruh-stříbrnice
Vaječina na cibulce
Recept na kuřecí čínu s rýží z horkovzdušné trouby
Smažené tofu
Dietní kuřecí prsa na zelenině s rýží
Dietní plněna cuketa
Dietní krůtí kostky s rýžovými nudlemi
Dietní píchavky na oleji se zeleninou
Dietní čočkový karbanátek z červené čočky
Dietní dušený pstruh
Játrová omáčka s hrnkovým knedlíkem
Dietní tofu s rýží
Kuřecí špíz s játry
Dietní lasagne s mletým masem a bešamelem
Vepřová kýta na červeném zelí
Fazole černé oko
Smažená bedla na oběd
Dietní kuřecí svíčková
Dietní masový nákyp
Kuřecí karbanátky, brambory vařené
Rybí filé s hlívou ústřičnou a sýrem
Lazagne se špenátem a kuřecím masem
Smažené žampiony a vařené brambory
Knedlo zelo vepřo


/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Smažený kuřecí řízek, hranolky, fazolové lusky

Recept: Smažený kuřecí řízek, hranolky, fazolové lusky

20.11.2008

Smažený kuřecí řízek, hranolky, fazolové lusky – ilustrační foto
foto: redakce@dietologie.cz
Ingredience: 400 g kuřecí prsa, 100 g hladká mouka, 40 g vejce, 40g mléko, 150 g strouhanka, sůl, 240 g olej slunečnicový, 800 g brambory, 400 g mražené fazolové lusky

Postup: Kuřecí prsa, nakrájíme na plátky, omyjeme, naklepeme a osolíme z obou stran. Jednotlivé plátky postupně obalujeme v mouce, ve vejci, které jsme zředili mlékem a nakonec ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na hranolky, omyjeme, osušíme a vkládáme na rozpálený tuk. Smažíme dozlatova. Fazolové lusky omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, uvařené podáváme k hlavnímu chodu jako zeleninovou přílohu.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 4519,4 kJ
Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.czrevidováno dne 21.11.2008
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: