dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Špenát s vejcem a bramborovými knedlíky

Recept: Špenát s vejcem a bramborovými knedlíky

29.1.2009

Špenát s vejcem a bramborovými knedlíky

Špenát s vejcem a bramborovými knedlíky – ilustrační foto
foto: Helena

Ingredience: 800 g mražený špenát, 40 g cibule, 40 g olej slunečnicový, 30 g mouka hladká, 10 g česnek, masox, sůl, bramborové těsto, 4 vejce

Postup: Na oleji opečeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, uděláme jíšku. Do jíšky přidáme rozmrazený špenát, zamícháme, přivedeme k varu, ochutíme česnekem, solí a masoxem, povaříme. Podle návodu připravíme malé knedlíčky ze sypké bramborové směsi. Knedlíčky vkládáme do osolené vařící vody a jakmile vyplavou nahoru, tak je sítkem vyjmeme. Špenát s bramborovými knedlíky podáváme s vařeným vejcem.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 25 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2458,7 kJ
Autor(ka) receptu: Helena

revidováno dne 29.1.2009