Recept: Špenát s vejcem a bramborovými knedlíky
29.1.2009
Špenát s vejcem a bramborovými knedlíky – ilustrační foto
foto: Helena
Ingredience: 800 g mražený špenát, 40 g cibule, 40 g olej slunečnicový, 30 g mouka hladká, 10 g česnek, masox, sůl, bramborové těsto, 4 vejcePostup: Na oleji opečeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, uděláme jíšku. Do jíšky přidáme rozmrazený špenát, zamícháme, přivedeme k varu, ochutíme česnekem, solí a masoxem, povaříme. Podle návodu připravíme malé knedlíčky ze sypké bramborové směsi. Knedlíčky vkládáme do osolené vařící vody a jakmile vyplavou nahoru, tak je sítkem vyjmeme. Špenát s bramborovými knedlíky podáváme s vařeným vejcem.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 25 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Helenarevidováno dne 29.1.2009