Recept: Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem
20.11.2008
Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem – ilustrační foto
foto: redakce@dietologie.cz
Ingredience: 400 g hovězí svíčková, 100 g slanina, 120 g mrkev, 120 g petržel, 120 g celer, 110 g cibule, 100 g olej, sůl, 120 g hladká mouka, 200 g smetana, cukr, citrónová šťáva, celý pepř, nové koření, 120 g brusinkový kompot, šlehačkaPostup: Hovězí maso omyjeme, prošpikujeme slaninou. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na oleji. Přidáme hovězí maso, opečeme, dusíme doměkka. Můžeme použít tlakový hrnec. Po uvaření maso vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu rozmixujeme. V hrnku s teplou vodou rozmícháme hladkou mouku a poté vlijeme do zeleniny a povaříme alespoň 20 minut. Ochutíme novým kořením, celým pepřem, solí, citronovou šťávou a cukrem. Nakonec vlijeme smetanu a povaříme. Na talíři servírujeme s citronem, brusinkami a šlehačkou.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 90 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.czrevidováno dne 20.11.2008