Recept: Vepřová kýta na červeném zelí
28.8.2012
Vepřová kýta na červeném zelí – ilustrační foto
foto: Pavlína
Ingredience: 400 g vepřová kýta, 1000 g brambory, 800 g zelí červené čerstvé, 60 g cibule, 40 g máslo, sůlPostup: Zelí omyjeme, nakrájíme na jemné proužky, dáme do zapékací mísy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kolečka a položíme na zelí, osolíme. Maso nakrájíme na tenké plátky cca 0,8 cm silné, naklepeme, osolíme z obou stran a dáme na připravené zelí v zapékací míse. Nahoru položíme oloupané, omyté a na tenká kolečka nakrájené brambory. Dle chuti ještě dosolíme a nahoru dáme máslo nakrájené na kostičky. Dáme do trouby na 1 hodinu péct při 180 °C. Můžeme podlít vodou, ale mírně, protože zelí pustí hodně vody.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 1,5 hod.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Pavlínarevidováno dne 28.8.2012