Vepřová kýta na červeném zelí – ilustrační foto foto: Pavlína
Ingredience: 400 g vepřová kýta, 1000 g brambory, 800 g zelí červené čerstvé, 60 g cibule, 40 g máslo, sůl
Postup: Zelí omyjeme, nakrájíme na jemné proužky, dáme do zapékací mísy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kolečka a položíme na zelí, osolíme. Maso nakrájíme na tenké plátky cca 0,8 cm silné, naklepeme, osolíme z obou stran a dáme na připravené zelí v zapékací míse. Nahoru položíme oloupané, omyté a na tenká kolečka nakrájené brambory. Dle chuti ještě dosolíme a nahoru dáme máslo nakrájené na kostičky. Dáme do trouby na 1 hodinu péct při 180 °C. Můžeme podlít vodou, ale mírně, protože zelí pustí hodně vody.