Recept: Vepřová plec dušená, polská myslivecká omáčka, rýže dušená
28.8.2010
Vepřová plec dušená, polská myslivecká omáčka, rýže dušená – ilustrační foto
foto: Barbora
Ingredience: 350 g vepřová plec, 60 g cibule, 20 g houby sušené, 50 g okurky kyselé, 100 g salám šunkový, 30 g mouka hladká, 10 g hořčice plnotučná, 210 g rýže, 20 g olej slunečnicový, muškátový ořech strouhaný, sůl, koření na zvěřinu.Postup: Maso nakrájíme na medailonky, omyjeme, naklepeme, osolíme, posypeme kořením na zvěřinu a dáme na rozpálený olej s cibulí do tlakového hrnce. Zprudka opečeme po obou stranách, zalijeme vodou, zavřeme tlakový hrnec a vaříme 20 minut. Po uvaření maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme namočené houby, podusíme, pak přidáme najemno nakrájený šunkový salám, nakrájené okurky. Přidáme jíšku, kterou připravíme z cibule a mouky a vaříme do zhoustnutí. Omáčku ochutíme solí, strouhaným muškátovým oříškem, kořením na zvěřinu. Před dovařením přidáme hořčici a zamícháme. Podáváme s dušenou rýží, kterou připravíme na cibulce a oleji, zalijeme vodou, osolíme a dusíme do změknutí.Počet porcí: 3Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Barborarevidováno dne 28.8.2010