dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Zadělávaná růžičková kapusta

Recept: Zadělávaná růžičková kapusta

6.12.2009

Ingredience: 500g růžičkové kapusty, sůl, 20 ml oleje 40 g hladké mouky, 200 ml polotučného mléka, muškátový květ nebo muškátový oříšek.

Postup: Očištěnou růžičkovou kapustu podlijeme malým množstvím vroucí vody, osolíme a dusíme téměř doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme, povaříme, dle potřeby zředíme vodou, přidáme kapustičky, okořeníme a dusíme doměkka.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 15 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1464,6 kJ
Autor(ka) receptu: Evžena

revidováno dne 6.12.2009