Recept: Zapečené brambory s klobásou
9.10.2010
Zapečené brambory s klobásou – ilustrační foto
foto: Pepa
Ingredience: 800 g brambory, 40 g máslo, 30 g cibule, 30 g pórek, 200 g klobása, 120 g mrkev, 50 g paprika, zelená, 100 g vejce, 100 g mléko plnotučné, sůl, paprika sladkáPostup: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a pórek najemno, přidáme nahrubo nastrouhanou a omytou mrkev, nakrájenou klobásu, papriku sladkou, sůl. Chvíli opečeme, přidáme nakrájenou a omytou papriku a vypneme plyn. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do zapékací mísy. Přidáme směs, kterou jsme si připravili na pánvi, důkladně promícháme. V mléce rozmícháme vejce a petrželovou nať a nalijeme na brambory, dáme trouby a zapečeme do té doby až budou brambory měkké.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Peparevidováno dne 9.10.2010