Recept: Zapečený šmakoun
10.7.2010
Zapečený šmakoun – ilustrační foto
foto: Hana
Ingredience: 100g šmakoun, 300 g brambory, 15 g česnek, 40 g kukuřice sterilovaná, 20 g hrášek, 80 ml šlehačka (12 %), sůl, vegeta bez glutamátu, mladá cibulová naťPostup: Brambory zbavíme slupky, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Česnek omyjeme, prolisujeme na brambory, přidáme sůl a brambory obalíme v česneku se solí. Šmakouna nakrájíme na tenké plátky. Do zapékací misky dáme postupně brambory, šmakouna, přidáme kukuřici, hrášek, posypeme vegetou a nakrájenou cibulovou natí a vše zalijeme šlehačkou. Dáme do trouby a zapékáme 20 min při teplotě 180 C.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 25 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Hanarevidováno dne 10.7.2010