dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Zapékaný celer

Recept: Zapékaný celer

11.4.2005

Ingredience: 400 g celer, 10 g oleje, sůl, mletý pepř, 20 g sýr Niva, 40 g nízkotučný sýr Eidam, 100 g mléko

Postup: Celer očistíme a nakrájíme na silnější plátky, popřípadě na širší nudličky. Krátce orestujeme na rozpáleném oleji, opepříme, osolíme a vložíme do zapékací misky. Eidam nastrouháme, Nivu nakrájíme, oba sýry promícháme a naředíme mlékem. Touto směsí pokryjeme připravený celer a pokrm zapečeme.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: půl hod.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 550,4 kJ
Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.cz

revidováno dne 18.11.2008