Recept: Bezlepková bublanina
29.1.2009
Bezlepková bublanina – ilustrační foto
foto: Petr
Ingredience: 180 g sojová odtučněná mouka, 5 vajec, 150 mletý cukr, 1 ks prášek do pečiva, 50 g olej slunečnicový, 400 g sterilované meruňkyPostup: Šleháme celá vejce s cukrem, do řádně vyšlehané pěny přidáme olej a zlehka zamícháme sojovou mouku a prášek do pečiva. Takto připravené těsto lijeme na vymazaný pekáč. Na těsto poklademe meruňky a sypeme posýpkou, kterou jsme si předem připravili z cukru mletého, trochy sojové mouky a másla. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 min.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Petrrevidováno dne 29.1.2009