Tvarohový dort odtučněný – ilustrační foto foto: Lentilka
Ingredience: 1200 g tvarohu (může být i nízkotučný), 450 g Bio jogurtu (např. z Valašska ), 12 lžic zakysané smetany, nastrouhaná kůra ze 3 citrónů, 2 skořicové cukry (dá se použít i umělé sladidlo ), 5 lžic holandského kakaa (dá se použít i lžíce kávy v případě chuti)
Postup: Nejprve tvaroh smícháme s jogurtem, zakysanou smetanou, citronovou kůrou a cukrem a ručním šlehačem vyšleháme do krému. Poté si krém rozdělíme na dvě části, do jedné části dáme kakao nebo kávu. Do dortové formy nejdřív dáme bílou část a uhlazujeme dlouhým nožem, poté přilijeme kakaovou část. Necháme vychladnout cca 3 hodiny v ledničce. Nyní by dort měl být ztuhlý a můžeme podávat.