Recept: Dietní závin s jablky a pudingem
16.9.2012
Dietní závin s jablky a pudingem – ilustrační foto
foto: Inna
Ingredience: 200 g mouka hladká, 70 g máslo, 65 ml voda (teplá), 4 g olej olivový, 4 g ocet, špetka soli, 40 g podrcené piškoty, 40 g vanilkový pudingový prášek, 450 ml mléko polotučné, 60 g cukr moučka, 600 g jablka.Postup: Z mouky, rozpuštěného másla, vody, oleje, octu a špetky soli zpracujeme rukou těsto. Čím déle ho budeme zpracovávat, tím lépe se bude táhnout a bude vláčnější. Těsto necháme půl hodiny odpočinout v teple. Mezitím si připravíme pudingový prášek, který spolu s cukrem rozmícháme v trošce mléka a pak ve zbylém mléce uvaříme za stálého míchání na hustší puding, který necháme vychladnout. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na jemném struhadle. Těsto rozválíme na tenký podlouhlý plát, posypeme ho rozdrcenými piškoty, na ně dáme uvařený puding a nakonec poklademe jablky. Závin svineme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 40 min při 180 °C.Počet porcí: 5Doba přímé přípravy: 1 hod.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Innarevidováno dne 16.9.2012