dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Jahelná kaše s jablky a ořechy
16.1.2010
Ingredience: 200 g jahel, 750 ml mléka, 250 g strouhaných jablek, 100 g vlašských ořechů, skořice, 60 g cukru, 40 g máslaPostup: Spařené jáhly vsypeme za stálého míchání do 205 ml vroucí vody a zvolna vaříme. Když se voda začíná odpařovat, přidáme mléko a za občasného míchání dovaříme. Mezitím oloupeme a nastrouháme jablka a smícháme je s mletými ořechy, skořicí a cukrem. Touto směsí promícháme uvařenou kaši, zalijeme rozpuštěným máslem a podáváme.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evženarevidováno dne 16.1.2010