Recept: Jáhly, Jahelník
6.12.2009
Jahelník – ilustrační foto
foto: Michaela
Ingredience: 200 g jáhel, 750 ml mléka, 3 vejce (150 g), 20 g práškového cukru, vanilka, 50 g medu, 500 g strouhaných jablek, skořice, 50 g strouhaných vlašských ořechů.Postup: Spařené jáhly vsypeme za stálého míchání do 250 ml vroucí vody a zvolna vaříme. Když se voda začíná odpařovat, přidáme mléko a za občasného míchání dovaříme. Žloutky ušleháme s cukrem, vanilkou a medem, vmícháme do kaše a zlehka vmícháme sníh z bílků. Na vysoký plech nebo pekáč dáme vrstvu jáhlové směsi, poklademe strouhanými jablky, posypeme skořicí a strouhanými ořechy. Navrch dáme druhou vrstvu jáhlové směsi a upečeme.Počet porcí: 3Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evženarevidováno dne 6.12.2009