Recept: Kynuté jahodové knedlíky, ovocné knedlíky
4.6.2011
Jahodové kynuté knedlíky – ilustrační foto
foto: Markéta
Ingredience: 330 g polohrubé mouky, 200 ml mléko polotučné, 40 g droždí, 30 g cukr moučka, 40 g cukr krystal, 50 g vejce, 200 g jahody čerstvé, sůlPostup: Mléko ohřejeme v mikrovlnné troubě, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr a špetku mouky, necháme vykvasit. Do mísy dáme mouku, přidáme vejce, špetku soli a nalijeme mléko s kváskem. Ručním mixérem uděláme těsto, tak aby se nelepilo. Těsto dáme na teplé místo, přikryjeme utěrkou a necháme 45 min. kynout. Jahody řádně očistíme omyjeme. Vykynuté těsto vyklopíme na stůl, uděláme placku, rádlem nařežeme čtverce. Na každý čtverec těsta dáme krystalový cukr a jahodu, zabalíme. Kynuté jahodové knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme cca 7-10 min. Po uvaření předěláme jahodové knedlíky na mísu a vidličkou propícháme, aby vyletěla pára.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 1 hod.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Markétarevidováno dne 4.6.2011