dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Makovec
14.2.2010
Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 200 g mletého máku, 200 g moučkového cukru, 1 vejce (50 g), 150 ml rozehřátého másla (u nízkocholesterolové diety nahradit olejem), 200 ml mléka, ? prášku do pečiva, olej (vymazání), hrubá mouka (vysypání), moučkový cukr (posypání)Postup: Vejce našleháme s rozehřátým máslem (olejem u nízkocholesterolové diety), přidáme ostatní suroviny a vmícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Po upečení pocukrujeme. Poznámka: u bezlepkové diety a nízkobílkovinné diety nahradíme mouku speciálními moukami.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 14.2.2010