Recept: Medovníčky bezlepkové - vánoční cukroví
6.12.2010
Medovníčky bezlepkové - vánoční cukroví – ilustrační foto
foto: Hana
Ingredience: 200 sojová mouka plnotučná, 40 g bramborový škrob, 60 g med, 75 g máslo, 20 g vanilkový cukr, 20 g mléko, 20 g kakao, 12 g kypřící prášek do perníku, skořice mletá, 50 ml šťáva z citronu, 150 g cukr mletý, 15 g mandle strouhanéPostup: Med s cukrem, vanilkovým cukrem a tukem zahřejeme ve vodní lázni a našleháme. Poté necháme zchladnout. Do hmoty přidáme mléko, skořici, sójovou mouku, bramborový škrob, kakao a prášek do pečiva a vypracujeme těsto (nejlépe mixérem nebo můžeme i ručně). Podle potřeby přidáme mléko. Z těsta vyválíme plát asi 5-6 mm silný a vykrajujeme kolečka (nebo jiné tvary). Klademe je na plech s pečícím papírem a zvolna pečeme. Vychladlé medovníčky ozdobíme polevou. Polevu připravíme ze šťávy z citronu, do které postupně vmícháváme cukr do zhoustnutí. Navrch zdobíme mandlemi.Počet porcí: 8Doba přímé přípravy: 1 hod.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Hanarevidováno dne 6.12.2010