Recept: Pohankový perník
12.7.2010
Pohankový perník – ilustrační foto
foto: Hanka
Ingredience: 90 g vejce (2 ks), 95 g cukr moučka, 60 g olej slunečnicový, 100 g mouka pohanková, 10 g prášek do perníku kypřící, 10 g kakaoPostup: Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a opatrně zamícháme. Dáme do teflonové mísy půlku řidšího těsta. Do druhé půlky přidáme kakaový prášek, zamícháme a přidáme ke zbyku těsta. Dáme péct do trouby na 40 min při ccca 180 C.Počet porcí: 3Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Hankarevidováno dne 12.7.2010