Recept: Rebarborový koláč
5.6.2011
Rebarborový koláč – ilustrační foto
foto: Ivana
Ingredience: 200 g mouka hladká, 150 g mléko polotučné, 130 g cukr moučka, 2 ks (50 g) žloutek, 160 g máslo rozpuštěné, 100 g mouka polohrubá, 300 g rebarbora, prášek do pečivaPostup: Z poloviny rozpuštěného másla, z polovinu cukru a polohrubé mouky si uděláme posýpku – máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou. Rebarboru omyjeme, očistíme a sloupneme z ní vrchní slupku. Nakrájíme ji na drobné kostičky. Mléko ohřejeme v mikrovlnné troubě. Žloutky a cukr šleháme do pěny, pak přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a ještě chvíli šleháme. Pak směs promícháme s moukou a práškem do pečiva. Těsto na rebarborový koláč nalijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, posypeme rebarborou a drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 30 min. při 170 C. Rebarborový koláč servírujeme jako odpolední svačinu u racionálních diet.Počet porcí: 6Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Ivanarevidováno dne 5.6.2011