Recept: Rýžový moučník
31.1.2009
Rýžový moučník – ilustrační foto
foto: Hana
Ingredience: Vejce 4 ks, 150 g mletý cukr, 50 g olej slunečnicový, 30 g máslo, 100 g vlašské ořechy, prášek do pečiva 1 ks, 250 g mouka rýžová hladká (může být i polohrubá), 150 g višňová marmeláda.Postup: Vejce šleháme s cukrem do pěny. Jakmile se utvoří bohatá pěna, přidáme olej a máslo a ještě chvíli šleháme. Do takto připravené hmoty zlehka zamícháme rýžovou mouku, prášek do pečiva a nasekané vlašské ořechy. Vše dobře promícháme a pak lijeme do vymazané a rýžovou moukou vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 30 - 35 min. Upečený moučník necháme vychládnout, poté rozkrojíme podélně na dvě půlky a uprostřed moučník promažeme višňovou marmeládou. Obě půlky slepíme k sobě, necháme odpočinout a pak krájíme na plátky a podáváme.Počet porcí: 5Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Hanarevidováno dne 31.1.2009