Recept: Sacher dort
2.9.2012
Sacher dort – ilustrační foto
foto: Kamilla
Ingredience: 6 vajec (300 g), 120 g cukr moučka, 150 g máslo, 150 g mouka hladká, 8 g prášek do pečiva, 150 g čokoáda hořká, 250 g meruňková marmeláda, 100 g čokoládová poleva tmaváPostup: Oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu posekáme a dáme do vodní lázně a pomalu rozpouštíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Šleháme žloutky, cukr, máslo až vyšleháme hustou pěnu. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, rozpuštěnou a vychladlou čokoládu a našlehaný sníh z bílků. Vše opatrně promícháme a hmotu nalijeme do předem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy. Sacher dort pečeme cca 45 min. při 180°C. Po upečení a vychladnutí, dort rozkrojíme podélně na dvě půlky. Obě půlky potřeme marmeládou a přiklopíme zpět. Pokud je vrch dortu vypouklý, seřízneme ho nožem, aby byl rovný. Vrch Sachr dortu potřeme také marmeládou a polijeme čokoládovou polevou, necháme vychladit, nejlépe do druhého dne.Počet porcí: 8Doba přímé přípravy: 1,5 hod.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Kamillarevidováno dne 2.9.2012