Recept: Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
16.8.2009
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta – ilustrační foto
foto: Alžběta
Ingredience: 250 g měkký tvaroh, 350 g polohrubá mouka, 1 vejce, 120 g mletý cukr, 80 g máslo, špetka soli, 200 g mletý mák, 200 g švestek (20-25 ks)Postup: Do mísy dáme tvaroh, přidáme mouku, vejce, malou lžičku másla, malou lžičku cukru, špetku soli. Pokud se těsto zdá málo vláčné, přidáme trochu mléka. Uhněteme vláčné těsto, uděláme váleček a nožem vykrájíme stejné části a balíme do těsta vypeckované švestky. Vkládáme do vroucí vody, až knedlíky vyplavou na povrch, tak vaříme ješte 2 minuty. Uvařené knedlíky dáme na talíř, posypeme mákem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Alžbětarevidováno dne 16.8.2009