dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Moučníky jídelníček / Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Recept: Tvarohová bábovka rychlá a dietní

19.2.2010

Tvarohová bábovka rychlá a dietní – ilustrační foto
foto: loukmen
Ingredience: 250 g měkkého tvarohu (může být ve vaničce i v alobalu), 1-2 vejce, cca 100 g tuku (Hera apod. nebo olej), půl hrnku cukru (100 g cukr mletý), jeden a půl hrnku (290 g) polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva (15 g), sůl, (jedná se o 1/4 l hrnek); nemusi být: rum, citronová nebo pomerančová kůra, citrónové aroma, rozinky, ořechy, skořice...

Postup: Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli, případně rum, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Je-li třeba, přidat mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale přitom tekuté (závisí na použitém tvarohu). Dále případně přidat rozinky apod. Těsto vlít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, péci v rozpálené troube na 150-200 °C. Těsto vychazí pro střední nebo větší bábovkovou formu. Dobrá sama o sobě je vláčná a chuťově docela výrazná, i když není mastná a sladká. Příjemná změna je zkusit s půl balíčkem pomerančové kůry, nebo půl lahvičky citronového aroma. Zajímavá varianta pro milovníky skořicové vůně vznikne, když se do části těsta vmíchá cca 1-2 lžíce skořice (postup jako se dáva při výrobě dvoubarevné bábovky kakao).

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2823,2 kJ
Autor(ka) receptu: loukmenrevidováno dne 19.2.2010
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: