dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Polévky jídelníček / Boršč dietní polévka

Recept: Boršč dietní polévka

26.9.2012

Dietní boršč – ilustrační foto
foto: Dianna
Ingredience: 50 g brambory, 50 g červená řepa, 50 g mrkev 120 g hovězí maso zadní, 120 g vepřová kýta, 150 ml mléko polotučné, 25 g olej slunečnicový, 40 g mouka hladká, sůl.

Postup: Maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce a uvaříme doměkka. Červenou řepu, brambory a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu dáme vařit do malého množství vody. Uvařené maso nakrájíme na malé kostky a dáme k poloměkké zelenině, zalijeme vývarem z masa. Na pánvi, nasucho opečeme mouku, zalijeme mlékem a vývarem z masa a chvíli povaříme. Takto připravený bešamel přidáme k zelenině a masu a ještě 20 min. povaříme. Polévku osolíme dle chuti a do hotové polévky dáme olej.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1032,7 kJ
Autor(ka) receptu: Diannarevidováno dne 26.9.2012
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: