Recept: Boršč dietní polévka
26.9.2012
Dietní boršč – ilustrační foto
foto: Dianna
Ingredience: 50 g brambory, 50 g červená řepa, 50 g mrkev 120 g hovězí maso zadní, 120 g vepřová kýta, 150 ml mléko polotučné, 25 g olej slunečnicový, 40 g mouka hladká, sůl.Postup: Maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce a uvaříme doměkka. Červenou řepu, brambory a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu dáme vařit do malého množství vody. Uvařené maso nakrájíme na malé kostky a dáme k poloměkké zelenině, zalijeme vývarem z masa. Na pánvi, nasucho opečeme mouku, zalijeme mlékem a vývarem z masa a chvíli povaříme. Takto připravený bešamel přidáme k zelenině a masu a ještě 20 min. povaříme. Polévku osolíme dle chuti a do hotové polévky dáme olej.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Diannarevidováno dne 26.9.2012