dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Chřestová polévka
12.3.2009
Ingredience: Chřest 220 g (jednou tolik co ostatní ingredience), 30 g celerové řapíky (bez listů), 1 cibule (90 g), 1 pórek (nejlépe bělejší část 90 g), olivový olej, 10 g hladká mouka, masox, brambory 100 g, smetana 100 ml, vaječný žloutek.Postup: Cibuli, pórek a řapíky nakrájíme na kostky, v kastrolu orestujeme na oleji, přidáme na kostky nakrájený chřest (ze spodní části), orestujeme (stačí chvilku do sklovata), zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem (nebo vodou s kostkou masoxu), můžeme přihodit 1 - 2 na kostky nakrájené brambory, uvaříme do měkka, rozmixujeme, přecedíme přes jemné sítko, přivedeme k varu, zvlášť si rozmícháme ve smetaně žloutek, vlejeme do polévky a přivedeme k varu (jen zabublat pár sekund)Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 25 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Petrrevidováno dne 12.3.2009