dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Polévky jídelníček / Dietní luštěninová polévka s pohankou

Recept: Dietní luštěninová polévka s pohankou

9.6.2011

Polévka luštěninová s pohankou – ilustrační foto
foto: Mirka
Ingredience: 40 g olej olivový, 30 g cibule, 30 g mouka hladká, 20 g česnek, 40 g mungo fazole, 30 g čočka tmavá, 20 g čočka červená, 30 g pohanka, 30 g mrkev, 50 g brambory, sůl, 15 g masox bez glutamátu Wurlz.

Postup: Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, přidáme mouku, osmahneme a přilijeme vodu. Přidáme přebrané a propláchnuté mungo fazole, čočku tmavou i červenou, pohanku a povaříme. Do luštěninové a pohankové polévky přidáme očištěné a nakrájené brambory a očištěnou a nakrájenou mrkev. Vše povaříme doměkka, osolíme a ochutíme masoxem bez glutamátu.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 950,6 kJ
Autor(ka) receptu: Mirkarevidováno dne 9.6.2011
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: