Recept: Dýňová polévka s chlebovými krutony
25.8.2012
Dýňová polévka s chlebovými krutony – ilustrační foto
foto: Marianna
Ingredience: 200 g dýně, 20 g mouka hladká, 15 g olej slunečnicový, 50 g mléko plnotučné, 100 g chléb sůl, libečekPostup: Dýni oloupeme, omyjeme, vydlabeme vnitřek, zbytek nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s vodou a dusíme cca 20 minut do měkka. Na pánvi opečeme nasucho mouku, zalijeme vodou a uděláme jíšku. Uvařenou dýni rozmixujeme ponorným mixérem přímo v hrnci, přidáme jíšku a ještě chvíli povaříme, ochutíme solí a libečkem. Na pánvi opečeme na oleji chléb, který jsme předem nakrájeli na malé kostičky. Chléb opékáme velmi pomalu, na malém plameni, aby se nepřipálil. Do polévky nakonec kápneme olej.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 25 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Mariannarevidováno dne 25.8.2012