dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Jemná bramborová polévka
6.5.2010
Ingredience: 100 g mrkve, 100 g pórku, 50 g celeru, 50 g cibule, 500 g brambor, 20 ml oleje, tymián, bobkový list, pepř, sůl, 100 ml zakysané smetany, pažitkaPostup: Mrkev a celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Veškerou zeleninu i brambory orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme koření a sůl, zalijeme vodou, uvedeme do varu a necháme asi 15 minut vařit, poté polévku rozmixujeme a chvíli povaříme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Zdobíme pažitkou.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 25 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 6.5.2010