dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Polévky jídelníček / Jemná bramborová polévka

Recept: Jemná bramborová polévka

6.5.2010

Ingredience: 100 g mrkve, 100 g pórku, 50 g celeru, 50 g cibule, 500 g brambor, 20 ml oleje, tymián, bobkový list, pepř, sůl, 100 ml zakysané smetany, pažitka

Postup: Mrkev a celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Veškerou zeleninu i brambory orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme koření a sůl, zalijeme vodou, uvedeme do varu a necháme asi 15 minut vařit, poté polévku rozmixujeme a chvíli povaříme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Zdobíme pažitkou.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 25 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1915,6 kJ
Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 6.5.2010
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: