Recept: Polévka cuketová s quinoa
30.6.2010
Polévka cuketová s guinoí – ilustrační foto
foto: Hanka
Ingredience: 100 g cuketa, 50 g brambory, 10 g petržel kořen, 1 g celerová nať, 2 g mořská řasa Kombu, 60 g guinoa (bezlepková potravina, je k dostání ve zdravé výživě), 15 g mouka hladká, 10 g olej olivový, 10 g cibulka mladá jarní, bio mix (směs na dochucení jídel),Postup: Cuketu zbavíme slupky, nakrájíme na hrubé kostky, omyjeme a dáme do vody spolu s mořskou řasou. Přidáme očištěné a omyté brambory, petržel a celerovou nať. Přidáme k ceketě, ochutíme solí a bio mixem a vaříme doměkka. Na pánvi zpěníme jarní cibulku, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jíšku dáme do polévky, chvíli povaříme, vyjmeme mořskou řasu (tu pouze vyvaříme, nekonzumujeme) pak polévku rozmixujeme do krémovité konzistence. Guinou uvaříme ve vodě doměkka a přidáme do hotové polévky, zdobíme sušenou petrželkou.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 20 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Hankarevidováno dne 30.6.2010