Recept: Polévka hovězí vývar s játrovými knedlíčky
17.10.2012
Polévka hovězí vývar s játrovými knedlíčky – ilustrační foto
foto: Míša
Ingredience: 500 g hovězí maso zadní, 50 g mrkev, 50 g petržel, 50 g cibule, 100 g kuřecí játra, 50 g strouhanka, 50 g vejce, 50 g vlsové nudle, sůl, libeček, nové koření, bobkový listPostup: Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené vody, nejlépe do tlakového hrnce, přidáme ostrouhanou a omytou mrkev, petržel, a oloupanou cibuli. Zeleninu dáváme v celku, nijak ji nekrájíme. Dále přidáme bobkový list, nové koření, osolíme a dáme vařit. Pokud vaříte v tlakovém hrnci, tak stačí vařit 20-30 minut. Pokud vaříte v normálním hrnci, tak vaříme cca 45-60 min. Po uvaření polévku přecedíme, maso nakrájíme na malé kousky, zeleninu nakrájíme na kostky a dáme zpátky do vývaru. V sekáčku na maso si nasekáme omytá a očištěná játra, přidáme vejce, strouhanku a sůl. Takto připravenou hmotu na játrové knedlíčky přecedíme nejlépe přes haluškové síto do vařící polévky. Do polévky postupně také zavaříme vlasové nudle, přidáme jemně nasekaný libeček a polévku dle chuti osolíme.Počet porcí: 5Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Míšarevidováno dne 17.10.2012